Kl�ften Festival - Haderslev

Nyheder

« Tilbage til nyhedsarkivet

3 af de garvede bands klar til Kløften Festival 2011

24. Feb. 2011

I forrige uge kunne Kløften Festival løfte sløret for 3 af de unge talenter til årets festival, i denne uge kan Kløften Festival så præsentere 3 bands som har været på banen i mange år og som er med til at sikre det brede udbud af musik, Kløften Festival gerne vil give til sine gæster år efter år.

De 3 navne er :

Sort Sol.
Sort Sol er intet mindre end legendariske inden for danske punk- og rockkredse. De startede deres musikkarriere i 1977 under navnet Sods. Seks år senere skiftede de navn til Sort Sol, og i årenes løb har de givet os numre som: "White Shirt”, "Popcorn” og ikke mindst "Let Your Fingers Do the Walking”.

Bølgerne har gået højt hos Sort Sol igennem tiden, og bandet er brudt op over flere omgange. Derfor er Kløften Festival stolt af at kunne give festivalens en ekstraordinært oplevelse, når Sort Sol gæster Kløften Festival her til sommer.
Sort Sol´s sidste album, Snakecharmer, udkom for ti år siden.

Magtens korridorer.
At lukke ned for ordstrømmen fra Johan Olsens brede flab er som at stoppe en tsunami med et badeforhæng. Kort sagt umuligt, så når Magtens Korridorer går på Store scene i Kløften er der lagt op til en god gang rock.

Magtens korridorer tiltrak sig for alvor danskernes opmærksomhed, da de optrådte med sangen "Hestevise” i radioprogrammet "Tæskeholdet”. Lige siden har de velsignet nationen med ligefrem, iørefaldende rockmusik og satiriske tekster.

Siden begyndelsen i 1996 har de rockglade drenge udgivet fire studiealbum. Især blev albummet Friværdi populært med skæringer som "Picnic (på Kastellet)” og "Lorteparforhold”, der blev skudt igang i P3s karrierekanon. Den sidste plade fra 2009, Milan Allé, fortsætter den ligefremme og rapkæftede linje.

Savage Rose.
Der kan siges meget godt om The Savage Roses fortjenester i årenes løb, deriblandt om den musik, der kom fra og med comebacket med "Black Angel" i 1995 frem til hovedsangskriveren Thomas Koppels død i 2006.

Som unge mennesker i dag kan opdage usandsynlige kvaliteter i gamle Beatles- og Kinks-skiver, således er det med Savage Rose-musikken fra dengang. Det var søde fremtidstoner, og det er det stadig.

Nok er Annisette over 60 år, men musikerne omkring hende var næppe født, da det meste af denne musik blev til, og for dem er det et rent eventyr at gå på opdagelse i den. De er tilmed så dygtige, at de har forståelse og fornemmelse for den jazzede og forfinede stil, som brødrene Koppel m.fl. udviklede dengang.

Torsdag den 23. juni: Kim Larsen, Alphabeat og Peter Belli m. band.
Fredag den 24. juni: D-A-D, Poul Krebs m. band, Savage Rose, Magtens korridorer, Vinnie Who og Naja Rosa.
Lørdag den 25. juni: Lars Lilholt band m. Copenhagen Drummers , Procol Harum, Sort Sol, Burhan G, De eneste to og Fallulah.

Kløftendag på Andy's d. 5 marts.
Støtteforeningen for Kløften Festival holder Kløftendag på Andy's Bar De Ville lørdag den 5. marts kl. 13-15, hvor der bl.a. vil være mulighed for at sikre sig billetter til festivalen.
Den musikalske underholdning er lagt i guitarhænderne hos Doug Morter, der er en fantastisk sangskriver, der med sin smukke sangstemme og sit sublime guitarspil lever 100% op til den grundlæggende opfattelse af begrebet trubadour. Hans klassiske engelske humor har gjort sit til at han er blevet en fast tilbagevendende figur på folkscener overalt i Skandinavien, Tyskland og Storbritannien.